Гарбуз у вині

Аватар пользователя ra36
ra36
Кулинар 6 уровня
Гарбуз у вині

Як тільки я не готувала гарбуз! От ще й з вином спробувала... Ох, і сподобався цей десерт! Ароматний, соковитий – якраз до Нового року! До того це – пісна страва, можна і на Святий вечір приготувати.

Список ингредиентов

  • гарбуз солодкий, мусктних сортів0,5 кг
  • родзинки без кісточок0,5 склянки
  • цукор 0,5 склянки
  • вода 0,5 склянки
  • вино червоне напівсухе (в мене рожеве)1 склянка
  • сільна кінчику ножа
  • кориця мелена0,5 ч л
  • олія дезодорована1 ст л

Способ приготовления

Гарбуз промити, розрізати вийняти насіння та видалити м'які волокна.
Нарізати гарбуз невеличкими кубиками, приблизно 1,5 см.
Родзинки перебрати, промити й обсушити.

У мисці змішати гарбуз, родзинки і цукор. Перекласти у форму для запікання.
В маленьку кастрюльку налити воду та олію, насипати корицю і сіль. Добре підігріти. Зняти з вогня, додати вино й перемішати.
Залити винною сумішшю гарбузз родзинками і цукром. Прикрити кришкою та залишити на 1 годину – настоюватись.

В маленьку кастрюльку налити воду та олію, насипати корицю і сіль. Добре підігріти. Зняти з вогня, додати вино й перемішати.
Залити винною сумішшю гарбузз родзинками і цукром. Прикрити кришкою та залишити на 1 годину – настоюватись.

Потім поставити форму з гарбузом у духовку, розігріту до 180 градусів С. Запікати приблизно 50-60 хвилин – залежить від сорта гарбуза та розмірів шматочків. Готовий гарбуз хоч і становиться м'яким, форму свою не втрачає – кожен шматочок окремо.

Десерт гарячим подати на стіл.

Страва готується досить довго, але ви при цьому не зайняті - можна робити щось інше, чи відпочивати.
До того ж можна все зробити заздалегідь, поставити настоюватись у холодильник на декілька годин, а в потрібний час тільки запекти.
Спробуйте! Сподіваюсь, вам сподобається.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • Milena17544
  • 27.12.17 - 03:19
  • #

Я,вважаю,що треба брати на любі страви,даже м'ясні,мускатні сорти,купила,якось обычный,в АТБ,зовсім інший вкус.Спасибо за рецепт!Дякую! Гарбузовую кашу с рисом терпеть не могу с детства,но,в других вариациях,ем с удовольствием тыкву.Возможно,этот рецепт возьмут на заметку такие же,как я!?

Аватар пользователя Milena17544
0 уровень
  • ra36
  • 27.12.17 - 16:46
  • #

Дякую за відгук!

Так, є гарбузи так звані "кормові" - вони і не солодкі, і присмак який-то...
Інколи трапляються такі смачні мускатні гарбузи, що й вигадувати нічого не треба - запік і їж собі!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Milena17544
  • 29.12.17 - 00:55
  • #

Аватар пользователя Milena17544
0 уровень
  • oksana_sadova77
  • 27.12.17 - 08:06
  • #

Цікавий рецепт

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень
  • ra36
  • 27.12.17 - 16:46
  • #

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Наталья Man
  • 29.12.17 - 10:48
  • #

Ми кожен день робимо сік,або запікаємо гарбуз,добавляємо у паштети! Але так не куштували ніколи!Дуже цікаво!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень
  • ra36
  • 29.12.17 - 15:17
  • #

Спробуйте!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • gutka
  • 29.12.17 - 17:54
  • #

Смачна страва

Аватар пользователя gutka
7 уровень
  • ra36
  • 29.12.17 - 21:35
  • #

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Kukurooza
  • 05.01.18 - 21:40
  • #

Ви моя споріднена душа - в домі ніхто, крім мене, гарбуза не їсть, а я люблю!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень
  • ra36
  • 06.01.18 - 09:46
  • #

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Wallece
  • 12.03.19 - 14:39
  • #

Цікаво!

Аватар пользователя Wallece
4 уровень