Сирники з картоплею

Кисломолочний сир дуже популярний продукт у нас в Україні. Його куштують і з цукром, і солоним, з медом, сметаною.
Є безліч страв, основою яких є кисломолочний сир. Наприклад, сирники. На даний час рецептів приготування сирників величезна кількість. У кожної української господині є свої секрети приготування цієї страви...
Сьогодні пропоную рецепт не зовсім звичних - солоних сирників. Їх можна приготувати і на сніданок, і на вечерю, і скуштувати в якості другої страви на обід...
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 6-8 порций
- Кухня: Украинская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Рецепти української кухні»
Список ингредиентов
- кисломолочний сир — 600 г
- картопля — 500 г
- борошно пшеничне — 100 г
- курячі яйця — 2 шт
- молодий часник — 1-2 зубки
- петрушка — 5-6 гілочок
- сіль — за смаком
- паныровочні сухарі — 2-3 ст л
- олія — для смаження
Способ приготовления

Сир беремо більш сухий, інакше знадобиться значно більше борошна, що погіршить смак сирників. Сир розтерти товкачкою для картоплі.

Картоплю відварити у мундирі, ще гарячою почистити шкурку і теж потовкти в пюре.

Зелень петрушки помити й обсушити; дрібно нарізати.
Білу частину часника помити, обсушити і дрібно нарізати.
В мисці з'єднати сир, картоплю, збовтані яйця, часник і петрушку. Добре перемішати (можна потовкти тією ж товкачкою).

Додати борошно, перемішати.

Зформувати невеликі круглі сирники, обкачати їх у сухарях.

Викласти сирники на добре розігріту сковороду з олією і смажити на не дуже великому вогні до зарум'янювання. Потім перевернути і смажити з іншого боку.

Подавати сирники гарячими. Можна зі сметаною чи густим йогуртом. Я для подачі приготувала соус з бринзи, густого йогурта і петрушки.

Дуже смачні, ніжні і ситні сирники!
- Дата публикации: 16.05.18 - 13:24
- Добавлен в кулинарную книгу: 4
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 2)