Салат з тунцем, огірками та яйцями

Смачний і простий салат! Дуже ніжний на смак, ароматний, свіжий і легкий! Найбільше часу займає – відварити яйця....
- Время приготовления: 30 минут
- Количество порций: 2 порції
- Кухня: Европейская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Швидкі рецепти»
Список ингредиентов
- тунець консервований у власному соку — 100 г
- огірок свіжий — 2 шт
- яйця курячі, відварені вкруту — 2 шт
- оливкова олія — 2 ст л
- діжонська гірчиця — 1 ч л
- сік лимонний — 1 ч л
- кріп, подрібнений — 1 ст л
- сіль — за смаком
Способ приготовления

Приготувати заправку: в маленьку мисочку викласти олію, діжонську гірчицю, кріп і щіпку солі.

Переміышати складові заправки, добиваючись однорідності.

Яйця відварити вкруту, остудити й почистити. Огірки промити. Якщо огірки гірчать, почистити шкурку.
Кріп промити, обсушити й подрібнити.
Огірки нарізати дрібними кубиками. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки теж нарізати дрібними кубиками.

З тунця злити рідину. Якщо тунець не салатний – роздавити віделкою.

Салат викладати шарами. Можна викласти, використавши кулінарне кільце, але я зробила «салат-перевертень»: викладала у салатник, вкритий харчовою плівкою, шари, починаючи з останнього. І коли готовий салат перевернула, все стало на свої місця.
Спочатку натерти на середній тертці половину жовтків.

На жовтки викласти білки і трохи притоптати.

Викласти половину заправкию

Потім – шар тунця,

знову заправка.

Викласти огірки і добре притоптати.

Обережно перевернути салат на тарілку, зняти плівку.

Зверху притрусити рештою жовтків.

Прикрасити салат за смаком. У мене – маленькі шматочки помідорів і листики петрушки.

За смаком - дуже ніжний салат!
- Дата публикации: 18.06.18 - 13:07
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)
Люблю салати з тунцем
Дякую, Оксано!
Я теж їх люблю: ситно і смачно!