Суп із сочевиці та гарбуза

Я дуже люблю супи з червоної сочевиці, їх швидко й просто готувати. При цьому суп дуже смачний, влітку це обов'язково з помідорами http://food.ua/recipes/41377 , а сьогодні рецепт по-справжньому осіннього, густого супу, з додаванням гарбуза.
- Количество порций: 2
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Страви з крупами»
Список ингредиентов
- сочевиця червона — 1/2 скл.
- гарбузове пюре — 1/2 скл.
- цибуля ріпчаста (не велика) — 1 шт.
- зубчики часнику — 1 шт.
- тим'ян
- сіль, перець за смаком
- олія оливкова — 2 ст.ложки
- перець чілі — до смаку
- паприка мелена — 0,5 ч.ложки
Способ приготовления

Приготувати гарбузове пюре. Найчастіше я запікаю шматочки гарбуза у розігрітій духовці до готовності. За допомогою блендера перетворюю шматочки на пюре. Також люблю приготувати гарбузові часточки у пароварці. Надлишок гарбузового пюре фасую й заморожую.

Цибулю очистити й дрібно нарізати. У ковшику з товстим дном розігріти ложку чи дві оливкової олії. Злегка обсмажити подрібнену цибулю, додати зубчик часнику і пару гілочок тим'яну. Після чого часник і гілочки дістати.

Сочевицю гарно промити, всипати до ковшика, залити трьома склянками води, довести до кипіння і варити на повільному вогні 15-20 хвилин.

Далі додати гарбузове пюре, перемішати, приправити до смаку. Довести до кипіння.

Накрити кришкою і залишити на 5-10хвилин.

Суп подавати до столу з грінками.

Я додала подрібнений сир-фета та насіння гарбуза.
Смачного!
- Дата публикации: 17.10.18 - 10:52
- Добавлен в кулинарную книгу: 11
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 9)
Дуже апетитний супчик
дякую))
Катя, очень аппетитно!!!
Дякую)))