Битки з манної каші з курагою та яблуком

Дуже ніжні і смачні биточки! До того ж дуже зручно готувати: кашу можна зварити заздалегідь, а зранку буквально 10-15 хвилин вашого часу – і у вас чудовий сніданок.
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 8 порцій
- Кухня: Европейская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Страви з крупами»
Список ингредиентов
- манна крупа — 1 стакан
- молоко — 2 стакани
- курага — 5-8 шт
- яйце (або 2 курячих білка) — 0,5 – 1 шт
- яблуко — 1 шт
- борошно — 2-3 ст л
- сіль — 2 щіпки
- цукор — 2-3 ч л
- олія — 3 ст л
Способ приготовления

Зварити густу манну кашу. Краще всипати манку не у кипляче, а лише у гаряче молоко – так не утворюватимуться грудочки. Кашу трохи підсолити і покласти цукор. Кількість цукору – на ваш смак.
Кашу остудити.

Білки збити у некруту піну і додати в кашу.

Перемішати.

Курагу промити і, якщо вона дуже суха, залити окропом на декілька хвилин. Нарізати курагу дрібними кусочками. Яблуко почистити від шкірки на серцевини і нарізати дрібними кубиками.

Покласти курагу і яблуко в кашу,

перемішати.

Столовою ложкою набирати манну суміш і класти у борошно, потім обваляти у борошні, формуючи круглий биточок.

Добре розігріти олію на сковороді. Викласти биточки і смажити на невеликому вогні до утворення золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожної сторони.

Подавати можна і зі сметаною, з медом, джемом або й просто так – битки дуже смачні.

- Дата публикации: 22.10.18 - 14:59
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:4.714285(средняя оценка: 4.7, всего голосов: 7)
апетитний сніданок
Ух ти, яка смакота!!!
Ніколи таких не їла, треба спробувати!
Дякую!
Дівчата, спробуйте - це смачно!!!
Смачно!
Дякую, Наташа!
Рая, я такі ніколи не їла, але завдяки тобі, спробую!
Валя, спробуй обов"язково!
Я, коли прочитала рецепт, не повірила, що можна їх буде панірувати. Але все вийшло. Дуже задоволена результатом!