Суп гречаний з картопляними галушками

Дуже смачний, наваристий та ароматний суп! Приготування не займає дуже багато часу, зате урізноманитнить меню. Це чудова альтернатива звичному супу з гречаною крупою.
- Время приготовления: 30 минут
- Количество порций: 2 порції
- Кухня: Украинская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Страви з крупами»
Список ингредиентов
- м'ясний бульйон — 0,5 л
- картопля — 1 - 2шт
- морква — 1/3 шт
- цибуля ріпчаста — 1/3 шт
- гречана крупа — 3-4 ст л
- олія — 1 ст л
- білок курячого яйця — 1 шт
- борошно пшеничне — 2 ст л
- сіль, перць, спеції — за смаком
Способ приготовления

Гречану крупу висипати на суху сковороду і смажити на невеликому вогні хвилин 5. періодично помішувати. Підсмажена гречка в супі не розвариться, надасть йому нового приємного присмаку.

Розігріти бульйон (попередньо витягнувши з нього м'ясо) і всипату гречку. Варити хвилин 10.

М'ясо з бульйону нарізати чи розібрати на волокна.

Картоплю відварити у підсоленій воді й потовкти у пюре. Додати трохи збитий білок та борошно.

Ретельно перемішати. Присолити й поперчити за смаком. Картопляне тісто виходить не надто густим (зате галушки будуть ніжними).

Почистити і доібно нарізати цибулю й моркву та спасірувати їх до м'якості.

У киплячий бульйон з гречкою покласти галушки, формуючи їх за допомогою чайної ложки.

Варити, доки галушки не спливуть.

Потім покласти у суп м'ясо та пасіровані овочі. Довести до смаку, додаючи сіль, перець та спеції за сма
ком.
Варити ще хвилини 3-4 після закіпання.

Готовицй суп розлити по тарілках і притрусити зеленню.

- Дата публикации: 23.10.18 - 18:30
- Добавлен в кулинарную книгу: 6
- Рейтинг:4.666665(средняя оценка: 4.7, всего голосов: 3)