Батон з манною кашею

Незвичне для хліба по консистенії тісто - значно м'якіше. Додавання манної каші робить зовсім звичний батон дуже ніжним, більш пухким і дуже смачним!! Спробуйте!
- Время приготовления: 2 часа
- Кухня: Европейская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Страви з крупами»
Список ингредиентов
- манна каша — 60 г
- сметана — 35 г
- окроп — 60 мл
- сіль — 1/3 ч л
- цукор — 0,5 ч л
- дріжджі сухі — 0,5 ч л
- борошно пшеничне — 220-230 г
- олія — 1,5 ст л
Способ приготовления

Зварити манну кашу (на 1 склянку молока – 1,5 ст л манної крупи), остудити.

перекласти кашу в чашу міксеру або кухонного комбайну.
Додати сметану і окроп,

перемішати. Остудити до теплого стану.
Додати дріжджі, сіль та цукор. Перемішати.

По частках додаючи борошно, замісити тісто. Наприкінці додати у тісто 1 столову ложку олії. Тісто виходить дуже м'яке, приліпає до рук, але борошна більше додавати не треба.
Тісто добре вимісити міксером чи комбайном (руками це зробити дуже складно), зформувати з тіста кулю.

Змастити тісто олією (0,5 ст л, що залишилися), покласти у глибоку миску і, прикривши рушником, поставити у тепле місце. Через 30 хвилин тісто обережно обім'яти і залишити ще на півгодини. Тісто виросло приблизно втричі.

Тісто обім'яти, розпластати у прямокутник, та скрутити у рулет, формуючи батон.

Викласти батон швом донизу на деко, верх трохи притрусити борошном і, прикривши рушником, залишити на 20-25 хвилин у теплому місці – для розстоювання. За бажаннам зробити надрізи.

Поставити деко з хлібом у розігріту до 200 градусів С духовку, випікати хвилин 25-30. Час випікання може трохи відрізнятись, залежить від духовки.
Готовий батон вийняти, прикрити рушником і остудити до кімнатної температури.

Потім можна разрізати і подавати до столу.

Батон виходить неймовірно пухким, з великими порами.
- Дата публикации: 29.10.18 - 14:48
- Добавлен в кулинарную книгу: 5
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
Чудова випічка
, я печу з пшоняною кашею, також дуже ніжні батони виходять.
Випічка
Дякую, дівчата!