Консерви з салаки

Делаем заготовочки на зиму либо балуем себя осенними вечерами
Список ингредиентов
- салака — 4кг
- помідор червоний — 3кг
- морква — 1кг
- цибуля — 1кг
- червоний солодкий перець
- цукор — 0,5ст
- олія — 1ст
- сіль — 4ст.л.
- оцет — 100гр
Способ приготовления

Перемиваємо всі овочі та перемелюємо на мясорубці помідори

моркву та цибулю.

перець нарізати невеличкою соломкою (але думаю що можливо теж пропустити через мясорубку, наступнрого разу так зроблю)
Виливаємо перемелені овочі в глибоку каструлю та доводимо до кипіння та кипятимо 40 хвилин.

Тим часом розморожуємо салаку якщо вона морожена (вибираємо середнього розміру). Очищаємо від голови та хвоста, розрізаємо брюшко та убираємо кишки залишаючи молочко та ікру. Перерізаемо рибку пополам та промиваємо.
Добавляємо рибу до овочів та відразу ж додаємо спеції разом з уксусом і варимо 3 години на аленькому вогні.

Стерилізуємо баночки та закатуємо. Виходить приблизно 10-12 0,5л баночок. Консерва виходить смачною в міру солодкуватою, якщо хтось полюбляє солодше то 1 стакан добавляє цукру, я же не люблю таку солодку. Приємного!
- Дата публикации: 06.09.19 - 12:31
- Добавлен в кулинарную книгу: 6
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 3)