Варення з винограду

Список ингредиентов
- ягоди темного винограду з кісточками — 1 кг.
- цукор — 0,5-1 кг
- вода — 0,5 скл.
Способ приготовления

Ягоди ретельно перебрати від зіпсованих і м’ятих. Вимити, відділити від гілочки й викласти на сито.
Далі пересипати цукром до миски і залишити в стані спокою на 10-12 годин, або ніч. За цей час ягоди виділять максимальну кількість соку.
Після чого до маси додати води, довести до кипіння. Протерти варення крізь дрібне сито, аби позбутись кісточок.
Масу без кісточок необхідно варити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин (знімаючи при цьому пінку, що утвориться), вогонь вимкнути й залишити в стані спокою на 5-7 годин, Або на ніч.
Процедуру варіння повторити ще раз, постійно помішуючи, після чого залишити до повного охолодження.
Так варити виноградне пюре з цукром на повільному вогні до бажаної густоти. Враховуйте, що після охолодження варення ще трішки загусне. Перевірити густоту можна, зробивши крапельку варення з чайної ложки на тарілочку, якщо вона не розтікається, значить досить.
Варення гарячим розлити по стерелізованих баночках. і закрити стерилізованими кришками, перевірити на герметичність закупорки, перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження.
Банки зберігати в темному прохолодному місці.
- Дата публикации: 17.10.19 - 13:35
- Добавлен в кулинарную книгу: 9
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 7)
Шикарний колір варення
Дякую
Чудова погода, люблю фото на вулиці робити))) ДУЖЕ дякую