Калина перетерта з цукром на зиму

Ягоди калини цінуються за їх лікувальні властивості й унікальний склад. Приготуйте смачні й корисні, природні ліки з ягід калини на зиму та будьте здорові!
Список ингредиентов
- калина — 0,5 кг.
- цукор — 1 кг.
Способ приготовления

Калину потрібно зібрати після перших заморозків, гарно промити, сухі гілочки відокремити від ягід. Насамкінець я заливаю ягоди гарячою водою і поміщаємо ягоди на сито, щоб стекла зайва рідина.
Далі ягоди перетерти крізь сито. Готове пюре засипати цукром, гарно перемішати. Залишити на день, при кімнатній температурі, час від часу перемішувати пюре дерев'яною ложкою. Виходить смачна, ароматна калина з цукром без кісточок.
Коли цукор розчинеться перекласти у чисті, сухі баночки. Зберігати у холодильнику.

Після охолодження калина з цукром стає набагато густішою. Саме приготування в такий спосіб, без варіння, в калині з цукром зберігаються всі вітаміни.

Можна замість цукру додати мед у пропорції 1:1
- Дата публикации: 11.11.19 - 12:38
- Добавлен в кулинарную книгу: 6
- Рейтинг:4.666665(средняя оценка: 4.7, всего голосов: 6)
«Без верби й калини — нема України»
Вітаю з рецептом тижня!
дякую))) дуже приємно